Po úspešnej knihe Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama vyšiel tentoraz výber toho najlepšieho, čo ste doteraz mohli vidieť v populárnej televíznej šou.


Vilo Habo špeciál, to je vyše 130 strán receptov.

Ani tentoraz nechýbajú fotky z relácie a vtipné výroky Vila Haba, vďaka ktorým sa pri varení výborne naladíte a pobavíte.
Vilo Habo špeciál je jedinečná kuchárska knižka venovaná všetkým milovníkom dobrého jedla. Svoje miesto si v nej našli recepty od takmer tridsiatich slovenských rodín, ktoré sa blysli v televíznej súťaži. 

 

Jozef Vajda a Lea Vajdová
Steaky z jahňaciny s jarnou zeleninou

BUDEME POTREBOVAŤ:
• 1 kg jahňacej sviečkovice
• 2 strúčiky cesnaku
• 25 g masla ghee
• 400 ml olivového oleja
• soľ • 1 čili papričku
• 4 vetvičky čerstvého rozmarínu
• mleté čierne korenie
• kurkumu
• koriandrovú vňať

NA PRÍPRAVU JARNEJ ZELENINY BUDEME POTREBOVAŤ:
• 12 ks zelenej špargle
• 10 ks cherry rajčín
• 2 šalotky • 1 petržlen aj s vňaťou
• 1 viazaničku mladej mrkvičky
lyžice cukru

POSTUP: Sviečkovicu si umyjeme, osušíme, odblaníme a pokrájame na steaky, ktoré osolíme, ochutíme korením a necháme pri izbovej teplote postáť. Steaky spolu s kúskami cesnaku, čili papričkou a rozmarínom opečieme na olivovom oleji a časti masla. Ak je jahňacina mladá, nepotrebuje opekať viac ako 3 minúty z každej strany.
Zeleninu najskôr vo vode krátko povaríme a následne opečieme na zvyšku masla s cukrom, aby sme dodali kontrast výraznej chuti jahňaciny.


Podávame: Na tanier naservírujeme jahňací steak, posypeme ho koriandrovou vňaťou a ako prílohu použijeme pripravenú zeleninu.

 

Vilo Habo a Dávid Habo
Losos so zelerovým pyré

NA PRÍPRAVU LOSOSA BUDEME POTREBOVAŤ:


• 800 g lososa s kožou
• 100 g soli
• mleté čierne korenie

• bylinky (bazalka, rozmarín...)

• olej/maslo

 

NA PRÍPRAVU ZELEROVÉHO PYRÉ BUDEME POTREBOVAŤ:

• 1 zeler

• 100 g plesňového syra

• maslo

• soľ

• muškátový oriešok

 

NA OZDOBU:

• čerstvú bazalku

• mrkvu postrúhanú na nite

• zelené fazuľky

 

POSTUP:

Lososa osolíme, okoreníme a pod kožu dáme bylinky. Potom ho z oboch strán opečieme a necháme 8 minút piecť v rúre.
Zeler na pyré uvaríme, vodu zlejeme a rozmixujeme ho s maslom, soľou a muškátovým orieškom. Do pyré môžeme pridať aj plesňový syr, ktorý zvýrazní chuť pyré.
Podávame: Lososa podávame s lístkom bazalky a zelerovým pyré, ktoré ozdobíme niťami mrkvy. Losos vynikajúco chutí aj s uvarenými zelenými fazuľkami.

 

Evelyn a Štefan Martinovič
Špagety a la Ecelyn

BUDEME POTREBOVAŤ


• 800 g celozrnných špagiet
• 1 zrelé avokádo
• 1 strúčik cesnaku
• 1/2 stredne veľkej cukiny
• hrsť mladého špenátu
• čerstvú bazalku
• šťavu z 1/2 citróna
• morskú soľ
• mleté čierne korenie
• 50 ml olivového oleja
• maslo
• parmezán

POSTUP: Špagety dáme variť do hrnca s vriacou vodou. Z avokáda, cesnaku, špenátu, bazalky, citrónovej šťavy, oleja, soli a korenia si spravíme pesto. 
Keď sú špagety uvarené, scedíme ich, pridáme k nim pesto a plátky cukiny, ktoré sme opiekli na masle a olivovom oleji na druhej panvici. 
Premiešame a podľa potreby jemne osolíme. Podávame: Špagety servírujeme s nastrúhaným parmezánom.