Po obrovskom úspechu britskej blogerky Elly nenechala ďalšia kniha na seba dlho čakať.
Rozšírila svoje experimentovanie s jedlom a napísala pokračovanie Lahodne s Ellou každý deň.

„Zdravé stravovanie mi zmenilo život od základu a zmení ho pravdepodobne aj vám,“ tvrdí Ella Woodwardová. „Pre nový spôsob stravovania som sa rozhodla v januári roku 2012, keď som sa ním snažila vyliečiť z chronického ochorenia, ktoré sa nazýva syndróm posturálnej tachykardie. Zo dňa na deň som začala jesť prírodné jedlá na rastlinnej báze a rozlúčila som sa s lepkom, mliečnymi výrobkami, rafinovaným cukrom, priemyselne spracovanými potravinami, prídavnými látkami a mäsom. Tento krok predstavoval dramatickú zmenu najmä preto, že som dovtedy žila na cestovinách s pestom, sladkostiach a čokoláde.“

Jej nová kniha Lahodne s Ellou každý deň vôbec nie je o diéte, ale o radosti zo zdravého jedla, ktoré zlepší váš vzhľad a životný pocit. Ella si uvedomuje, že zdravé jedlo by malo korešpondovať s vaším životným štýlom a príprava jedla by nemala byť zložitá.

RECEPT: Vanilkové maslo z kešu orieškov

 

Na prípravu 1 veľkého pohára potrebujeme:
400 g kešu orieškov (asi za jeden plech)
2 čajové lyžičky vanilkového prášku

POSTUP: Predhrejeme rúru na 200 °C (teplovzdušnú na 180 °C). Kešu oriešky nasypeme na plech a pečieme desať minút, alebo až kým sa nezačnú sfarbovať do zlatohneda. Nesmú však prihorieť. Potom ich necháme vychladnúť.
Vychladnuté oriešky nasypeme spolu s vanilkou do silného mixéra. Mixujeme asi 10 minút, kým maslo nie je úplne jemné a krémové. Možno budete mať chuť prestať s mixovaním vo chvíli, keď sa ingrediencie spoja, no neprestávajte. Verte mi, tých pár minút stojí za to.
Maslo vám v uzavretej nádobe vydrží aj týždeň.

Kuchynský tip
V tomto prípade budete, bohužiaľ, potrebovať naozaj silný kuchynský robot, napríklad značky Magimix. Slabší kuchynský robot vám maslo tak dohladka nevymieša.

Oveľa viac chutných receptov nájdete v knihe Lahodne s Ellou každý deň.