Telefonický kontakt:      0902 402 204

Vyberte si z viac ako 100 odberných miest na Slovensku. Viac informácii tu.

Ohodnoť knihu

Kniha: Navarme si úspech - Kniha nielen o varení

5 2
100% (2 recenzie)
od Lýdia Eckhardt z vydavateľstva MAFER, s.r.o.
MAFER, s.r.o.
2014
slovenský
slovenský
Bežná cena: 16,50 €
Zľava: 3,30 € (20 %)
Naša cena: 13,20 €
Posielame Vypredané Sold out
Ukážka z knihy Navarme si úspech - Kniha nielen o varení

Popis knihy Navarme si úspech - Kniha nielen o varení (Lýdia Eckhardt)

Vedeli ste, že uznávaná módna návrhárka Lýdia Eckhardt nie je len úspešnou podnikateľkou, ale i manželkou a matkou, ktorá napriek svojmu pracovnému vyťaženiu zvláda aj úlohu vždy dokonale upravenej, dobre naladenej hostiteľky? Zaujíma vás, ako to robí? O svoj recept na úspech (nielen) v kuchyni sa s vami podelí vo svojej PRVEJ KNIHE PRE VŠETKY MODERNÉ ŽENY pod názvom „NAVARME SI ÚSPECH“, ktorá má slúžiť najmä ako chutná inšpirácia pre všetky večne zaneprázdnené, pracujúce matky a manželky. Nájdete tu viac ako 90 zdravých a rýchlych receptov, doplnených o autorkin vtipný komentár. Konečne sa dozviete, ako rýchlo a najmä chutne navariť, a zároveň byť vždy štýlová a plná energie! A v čom tkvie osobný recept a návod na úspech prvej dámy slovenskej módnej scény? Aj to sa dozviete v jej prvej knihe, ktorú pre vás s láskou „navarila“ pod vianočný stromček. My ženy si predsa musíme pomáhať. A zaslúžime si, aby naše úsilie a snahu, ktorú dennodenne vynakladáme (nielen) v kuchyni, občas niekto ocenil...

 

V knihe Navarme si úspech pani Lýdia píše aj pre koho je určená, kto by si ju vôbec nemal kupovať a niečo malé o chudnutí :) Nemali by si ju vôbec kupovať ľudia ako vegáni, vegetariáni, frutariáni, či ťí čo držia paelo diétu. V knižke sa totiž nachádzajú aj recepty s klobáskou, slaninkou, bravčovým mäskom... Tak isto tu nájdete aj nejaké sladké pochúťky na osladenie života.

 

Pani Lýdia najradšej používa čerstvé bylinky pri dochucovaní jedál. Má rada veľké koreničky, ktorými môže čerstvo namleť korenie alebo papričky. Šaláty dochucuje rôznymi olejmi lisovanými za studena, ktoré strieda. Samozrejme najviac používa olivový, ale okrem toho má rada aj tekvicový, orechový alebo ľanový. 

 

 

 

Ukážky z knihy: Navarme si úspech - Kniha nielen o varení

 

Neviem čo to tej Majke, mojej manažérke, napadlo, že JA mám napísať knihu a ešte o varení? A už vôbec nerozumiem, ako som s tým mohla súhlasiť, veď z každej strany sa na nás rútia relácie a knihy o varení. Vlastne, kto už dnes nemá knihu s týmto zameraním? Majka pohotovo dodala: „Veď predsa ty – a varíš fantasticky!“  Vtedy som tomu na chvíľu uverila, ale to, že keď vidím v knihe recept na kysnuté cesto, rýchlo prevrátim stranu a pri odpaľovanom ceste ma prejde chuť na sladké, som radšej pred ňou zatajila. Syn Martin neveriacky krútil hlavou, či som sa zbláznila? „Mama už aj ty?“ dodal. Ako vidím, ani on nechápe, že treba byť v trende.

 

Pred prvou prezentáciou knihy mi Majka jemne naznačila, že by bolo dobré, aby som navarila také malé „ďobky“ na ochutnávku. Asi pre 40 hostí – počet mi spresnila radšej až na druhý deň, aby som nedostala hneď infarkt. Tak tie malé „ďobky“ som pripravovala dva dni, a to som ešte netušila, ako to dopravím na miesto určenia, aby teplé ostalo teplé a torty ostali zachladené. Samozrejme, že všetko bolo naopak. O záchranu daného stavu som sa snažila na mieste určenia, ako sa len dalo, keď mi Majka povedala, že by som to mala aj moderovať...že to bude také milé a autentické. Pripravené mäso, ktoré som chcela čerstvo dopiecť mi začalo prihárať, šľahačka sa začala topiť...a ja v ruke mikrofón!

 

Majka ešte s nadšením dodala,  že ma poctí svojou návštevou aj Igor Čehy – vyhlásený najlepší kuchár za rok 2014, aby sa prišiel pozrieť ako varím. Ten Martin mal naozaj pravdu. Toto bude hanba a rovno v priamom prenose. Bežala som za ním a ospravedlňovala sa, že prevozom jedlo utrpelo na kvalite a inak chutí oveľa lepšie. POMOHLO! Igor bol nadšený a prisľúbil garanta mojej knihe. Prezentácia dopadla tiež fantasticky, všetkým vraj veľmi chutilo. Sú to naozaj slušne vychovaní ľudia, pomyslela som si.

 

Pri prvom fotení Igor vbehol do kuchyne a skontroloval mi všetky „šuplíky“ – že čo tam mám. No čo asi – NEPORIADOK! Ani okná nemám umyté a v chladničke jedno jedlo na druhom. Pri každej jeho kontrolnej otázke som si s úľavou vydýchla, že – aha, mám!

 

S fotografkou Júliou sme už boli zohraté, veľakrát sme spolu fotili a často bola u nás. Ona neriešila neumyté okná, ale ratovala svojho psíka, ktorý hneď prvú hodinu padol do jazierka. Ináč, fotenie dopadlo super, večer som odpadla do postele a rozmýšľala, čo budem variť. Mala som pocit, že by mi tých 15 jedál úplne stačilo!

 

Postupne som sa začala každé varenie úprimne tešiť. Neodradilo ma ani to, že deň predtým som naháňala potrebné ingrediencie, do noci robila predprípravu, celý deň varila a každú voľnú chvíľu písala recepty. Jedlo sa nám začalo kopiť v neskutočnom množstve, ani Martinovi kamaráti nestačili konzumovať, takže som začala volať priateľov – pravidelne. 




Brokolicová polievka

 

  • 1-2 brokolice
  • ak máme málo broko,lice, tak aj 1-2 zemiaky 
  • 2-3 strúčiky cesnaku, bazalkové pesto, čerstvo namleté biele korenie, soľ
  • plátky údeného lososa, slnečnicové semiačka
  • 1 lyžicu masla

Postup

  •  brokolicu nakrájame na menšie kusy a varíme v slanej vode, ktorá ju tesne zakryla
  • varíme do mierneho zmäknutia, aby nestratila farbu
  • rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme maslom, bazalkovým pestom, korením a ak treba soľou, prípadne kvapkami citrónu
  • na plátky nakrájaného lososa krátko opražíme na masle
  • môžeme podávať v bosniaku, ktorý sme v hornej časti odkrojili a vydlabali vnútro (striedku môžeme použiť toskánsky šalát str. 48) a dali na 10 minút do vyhriatej rúry, aby chytil kôrku a trochu stvrdol
  • aj hlboký tanier je dobrý - dozdobíme opraženým lososom a semienkami (môžeme krátko na sucho popražiť)

Namiesto brokolice môžete použiť hocijakú zeleninu, ako napríklad kaleráb, zeler, mrkvu. Predtým ju pokrájam na kocky, trochu opražím na cibuľke a masle, zalejem vodou, krátko povarím a rozmixujem. Dochucujem podľa vlastného uváženia rôznymi vňaťami, ale aj zázvor je vynikajúci, prípadne čili. Čítala som zaujímavú knihu Prečo Francúzky nepriberajú, a práve tam autorka Mireille Guilianová odporúča v rámci očisty jeden, dva dni piť čistú pórovú polievku (nakrájate pór, krátko povaríte a rozmixujete, alebo aj nie - polievka je príjemne štipľavá). Tak zajtra začínam - autorka sľubuje 1 kg dole...Asi ju budem piť aspoň 5 dní! 

 

Petržlenová sviečkovica

 

  • 1 ks bravčovej sviečkovice (alebo teľacej)
  • za hrsť petržlenu (ak máme, aj trošku čerstvej mäty)
  • 2 vajíčka
  • pohár strúhanky
  • maslo na vyprážanie (asi 150g) a trochu oleja
  • soľ a čerstvo zomleté korenie

Postup

  • celú sviečkovicu potriebe olivovým olejom, nakoreníme, nasolíme, potom nakrájame na 1,5 cm plátky - neklepeme - len tak rukou pritlačíme
  • plátky obalíme z obidvoch strán v petržlene, keď máme čas, necháme zabalené odpočívať v chladničke
  • obaľujeme vo vyšľahanom osolenom vajci a potom v strúhanke
  • vyprážame v masle, do ktorého sme dali trochu oleja (aby maslo nehorelo) - na miernom stupni
  • sviečkovica je úžasné mäsa, ktoré nepotrebuej dlhú prípravu, po vytiahnutí poukladáme na papierový obrúsok a vysajeme prebytočný tuk

Ako som už spomínala, sviečkovica je mäso, ktoré vás nikdy, "nepodrazí". Napríklad o teľacom pliecuk to už povedať nemôžem... Vraj robím výborné bravčové rezne - hovoria - no už nebudú... Nikdy ich už asi robiť nebudem. Totiž, na zlepšenie som kúpila teľacie mäsko, predavač ma presvedčil, že z mladého teliatka. Už pri krájaní som mala podozrenie, že "stará mladou chcela byť", no a dopadlo to horšie ako si viete predstaviť! Aby som zlepšila ich tvrdosť dala som ich do rúry ešte zapiecť (veď tak to robila moja starká), výsledok bol však opačný!!! Návšteva bola slušná, chválila, aj keď sa dali ledva prerezať. Z toho plynie poučenie - neverte mäsiarom a vprípade rezňov ani mne.

 




 Špenátove cannelloni


 

 

 Zapečené papriky

 

 


 

Podrobnosti

Vydavateľstvo: MAFER, s.r.o.
EAN: 9788097173500
Autor: Lýdia Eckhardt
Rok vydania: 2014
Počet strán: 220
220
Typ tovaru: paperback
Jazyk: slovenský
slovenský
Rozmery: 22cm x 2cm x 22cm
Druh tovaru: Kniha
Kniha
Žáner: ine
Vypredané

Zaujimavé články ku knihe

Navarte si úspech podľa uznávanej návrhárky Lýdie Eckhardt
11.11.2014

Vedeli ste, že uznávaná módna návrhárka Lýdia Eckhardt nie je len úspešnou podnikateľkou, ale i manželkou a matkou, ktorá napriek svojmu pracovnému vyťaženiu zvláda aj úlohu vždy dokonale upravenej, dobre naladenej hostiteľky? Zaujíma vás, ako to robí?

viac
Viete, ako sa varí úspech? Lýdia Eckhardt pozná recept!
4.11.2014

Zaujíma vás, v čom tkvie osobný recept a návod na úspech prvej dámy slovenskej módnej scény Lýdie Eckhardt? Aj to sa dozviete v jej prvej knihe, ktorú pre svojich priaznivcov a fanúšikov „navarila“ pod vianočný stromček.

viac

Recenzie knihy Navarme si úspech - Kniha nielen o varení | Lýdia Eckhardt
100%
2 recenzie

Ohodnoť knihu
05.11.2014, 08:24
5
Vcera som knihu kupila mame, som velmi zvedava co na nu povie. Moja prva reakcia: Modna navrharka ma uz aj kucharsku knihu? :D :D :D no uvidime, nechame sa prekvapit
03.11.2014, 15:17
5
Zaujimavá kniha, manželke sa bude určite páčiť

Čitatelia si ku knihe Navarme si úspech - Kniha nielen o varení kúpili tieto tituly

Spontánne uzdravenie

11,19 € (zľava 20 %)

Bratia Šťastní

9,56 € (zľava 20 %)

Krycie meno Bežec

10,36 € (zľava 20 %)

SHRED Revolučná diéta

7,99 € (zľava 20 %)

Všetko o mojom otcovi

11,19 € (zľava 20 %)

Knihy, ktoré by vás mohli zaujímať

Doručovanie ZDARMA!

Zatočte s poštovným a skoncujte s platením!  


 Ponúkame Vám viac ako 100 odberných miest na Slovensku.


O autorovi
Lýdia Eckhardt

 

Lýdia Eckhardt - uznávaná módna návrhárka a autorka len nedávno oslávila päťdesiatku. 

 

Táto výnimočná žena s veľkým srdcom pravidelne cvičí a je vždy dokonale upravená. Skutočné tajomstvo jej krásy a mladistvého vyžarovania je ukryté v jej vnútri. Neustále sa usmieva, pretože, ako sama hovorí, šťastie je o vnútornom pocite. A má ešte jeden, vlastný recept na úspech – s láskou a najmä mimoriadne dobre varí. O jej ZDRAVÉ, RÝCHLE A CHUTNÉ RECEPTY je veľký záujem nielen medzi klientkami jej módneho salónu, ale svojim kulinárskym umením pravidelne prispieva aj do kuchárskych rubrík lifestylových magazínov.

 

Odporúčame
Sme na Facebooku

Garancianákupu.sk

Lístky a vstupenky môžete kúpiť na

 

Máš málo miesta na disku? Ulož si

dokumenty, súbory a e-knihy na

uschovna.sk

 

NajNakup.sk - Objavte najlepšie ceny na slovenskom internete.

 

 Porovnanie cien na Pricemania.sk

Porovnanie cien na Pricemania.sk

 

Bezpečný nákup