Telefonický kontakt:      0902 402 204

Doručenie ZDARMA! Vyberte si z viac ako 50 odberných miest na Slovensku.

Ohodnoť knihu

Kniha: Dokonalý steak

5 1
100% (1 recenzia)
od Marcus Polman z vydavateľstva Vydavateľstvo SLOVART, s.r.o.
Vydavateľstvo SLOVART, s.r.o.
2014
slovenský
slovenský
Bežná cena: 19,95 €
Zľava: 3,99 € (20 %)
Naša cena: 15,96 €
Posielame do 3 pracovných dní In Stock

 


Ukážka z knihy Dokonalý steak

Popis knihy Dokonalý steak (Marcus Polman)

Kniha Dokonalý steak od Marcusa Polmana pre vás môže byť ako príručka, ktorá  ponúka jedinečný pohľad na prípravu dokonalého šťavňatého steaku.

Je plná jednodýchých a ľahko pochopiteľných inštrukcií na prípravu chutného mäska a tiež zbierku najslávnejších receptov. Prezradí Vám ako prísť na ten správny stupeň prepečenia vášho steaku. Prajete si ho rare, medium alebo well done? Nazrite do tejto knihy Dokonalý steak a nájdete v nej ľahký trik ako to zistiť len s pomocou vaších prstov.

Prináša vám aj informácie o jednotlivých plemenách a chove zdravého dobytka. Poradí vám, ako vybrať kvalitné mäso tak, aby jeho konzumácia bola gurmánskym zážitkom. Súčasťou publikácie sú aj tipy a triky na úpravu mäsa, ktoré autor získal počas mnohých rozhovorov s chovateľmi dobytka, mäsiarmi, renomovanými šéfkuchármi, recenzentmi aj kulinárskymi expertmi zo svetoznámych reštaurácií v Amsterdame, Paríži či New Yorku.

 

 

 

 

Ukážka z knihy: Dokonalý steak - od farmára na tanier

 

Čo je potrebné na prípravu dokonalého teaku? Nie je to nič zložité, predovšetkým pre tých, ktorí poznajú pravidlá. Tu je krátky návod pozostávajúci z 15 krokov - od nákupu obľúbeného steaku až po servírovanie na tanieri.

 

1. Poznajte svoj steak

2. Kupujte kvalitu

3. Správna panvica

4. Maslo a olej

5. Kým začneme opekať

6. Korenie na steak

7. Prudké opečenie

8. Opekanie: netreba veľa obracať

9. Rare, medium, well done? 

10. Ako zistiť stupeň prepečenia steaku? 

11. Odležanie mäsa

12. Ako sa robí výpek a omáčka

13. Suché zrenie mäsa

14. Dobrý nôž a krájanie

15. Prílohy

 

Z akého dobytka pochádza náš steak? Hlavný faktor, ktorý ovplyvňuje chuť steaku, je plemeno. Niektoré plemená majú jednoducho viac vnútrosvalového tuku ako iné. Niektoré plemená sa chvoajú výhradne na mäso, iné sú určené len na produkciu mlieka. Ktoré plemená hovädzieho dobytka ponúkajú dnes v lepších európskych mäsiarstvach a reštauráciách?

 

Dôležitou súčasťou chuti je tuk. Podľa odborníkov na výživu sa tuk podieľa viac ako tretinou na krehkosti, šťavnatosti a chuti steaku. Čím viac tuku, tým bohatšia je chuť. Okrem tuku na povrchu má mimoriadny význam aj tuk vnútri mäsa. Mramorovanie (tenké biele čiarky), ktoré sa tiež nazýva vnútrosvalový tuk, má na chuť priaznivý vplyv. Pomer tuku a mäsa hovädzieho dobytka je určený dvoma faktormi: plemenom a výživou. 

Niektoré plemená sú náchylnejšie tvoriť tuk ako iné. Dôležitú úlohu zohrávajú aj podmienky chovu dobytka. Bolo zviera pripravené na porážku? Mohlo sa zviera voľne pohybovať a pásť sa? Dostávalo prirodzenú potravu? Bolo prikrmované, a ak áno, aké dodatočné živiny dostávalo? A čo je tiež dôležité: previezlo ho od chovateľa na bitúnok a porazili čo možno s namenšm stresom?

 

Vek

Americké hovädzie mäso pochádza najmú z hovädzieho dobytka, ktorého vek je od 15 do 24 mesiacov. Mäso dobytka mladšieho ako dva roky sa v Európe až donedávna pokladalo za menej chutné. Skutočná kvalita pochádza z dospelých zvierat, ktoré majú tri až štyri roky. Od škandálu s chorobou šialených kráv (BSE) platí vo väčšine európskych krajím pre hovädzí dobytok starší ako 30 mesiacov povinnosť podstúpiť test na BSE. Riziko choroby BSE sa totiž zvyšuje s vekom. Preto dnes v Európe konzumujeme mäso z mladého hovädzieho dobytka, ktorý nie je starší ako 30 mesiacov. Prestarnuté kravy, napríklad dojnice vo výslužbe, majú menej chutné mäso. Staré jatočné zvieratá majú viac spojivového tkaniva, a preto je ich mäso tuhšie a tvrdšie. 

Podrobnosti

EAN: 9788055610580
Autor: Marcus Polman
Rok vydania: 2014
Počet strán: 176
176
Typ tovaru: Pevná väzba bez prebalu, lesklá
Jazyk: slovenský
slovenský
Rozmery: 165,0x210,0x0,0 mm
Rok poslednej dotlače: apríl, 2015
Dátum plánovaného vydania: 18.2.2016
Druh tovaru: Kniha
Kniha
Žáner: Kuchárske knihy
Formát: A5
Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/html/ipark.sk/public_html/layouts/default/modul/clanky.php on line 782

Zaujimavé články ku knihe

Čas grilovania už začal: Ako si pripraviť dokonalý steak?
28.4.2014

Ak patríte medzi tých, ktorí milujú chuť poriadneho šťavnatého mäsa, potom by mala mať príručka Dokonalý steak čestné miesto medzi vašimi obľúbenými knihami. Ohúrte svojho partnera alebo návštevu jedinečným chuťovým zážitkom, ktorý pripravíte vy sami v pohodlí domova a presne podľa vašich chuťových pohárikov.

viac

Recenzie knihy Dokonalý steak | Marcus Polman
100%
1 recenzia

Ohodnoť knihu
28.04.2014, 09:10
5
Mňam!!! uz sa tesim ako mojmu drahemu pripravim smakovy stejčííík :) knizka je super TOP

Knihy, ktoré by vás mohli zaujímať

Garancianákupu.sk

Lístky a vstupenky môžete kúpiť na

 

Máš málo miesta na disku? Ulož si

dokumenty, súbory a e-knihy na

uschovna.sk

 

NajNakup.sk - Objavte najlepšie ceny na slovenskom internete.

 

 Porovnanie cien na Pricemania.sk

Porovnanie cien na Pricemania.sk

 

Bezpečný nákup